Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa   onay formu Mail Onaylama  Yeni MesajlarOnay Kodu İste  Yeni MesajlarŞifre Hatırlatma   Yeni konularYeni Eklenen Konular
yeni uye Yeni Üye
   En Çok Okunan Konular   En Çok Cevaplanan Konular Forum Yardım Forum Yardım  Forumu Ara Arama  
YENI ÖSS NASIL OLACAK

arifd
Konu Sayısı :0
Cevap Sayısı :24

2009-09-03 23:55:05

Alintidir...

Öncelikle sinavin adi degisecek: Yeni isimler YGS ve LYS.

1. basamak sinavinin adi YGS. Bu sinav Nisanin ilk yarisinda yapilacak. Soru sayisi 2005 yili gibi 180 soru düsünülüyor.

2. basamagin adi LYS. Bu sinavda 5 ayri test uygulanacak. Her bir test için düsünülen süre 2-2,5 saat. Zaman ise Haziranin ikinci yarisinda iki hafta sonu. Bu testler:

1.Matematik-Geometri

2. Fen Bilimleri

3. Edebiyat-Dil Anlatim ve Cografya 1

4.Sosyal Bilimler-Cografya 2

5. Yabanci Dil

1 ile 3 ilk hafta, 2 ile 4 ikinci hafta yapilacak. Soru sayisi 100-120 düsünülüyor. Böyle olunca her bir ders için soru sayisi mevcut sistemin 4 kati demek. Bu da epey çalisma ve bilgi gerektirecek.

Puan türleri artiyor. Her bir dersin puani olacak. Tip için en yüksek agirlik Kimya ve Biyolojide.

OBP ve AOBP netlesmis degil. Ünal Yarimagan mevcut durumun korunmasi gerektigini düsünüyor. Verdigi örnek Ankara Fen Lisesinin birincisi ile Hakkari Lisesinin birincisi okuldan ayni puani aliyor.

| 1 |