Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa   onay formu Mail Onaylama  Yeni MesajlarOnay Kodu İste  Yeni MesajlarŞifre Hatırlatma   Yeni konularYeni Eklenen Konular
yeni uye Yeni Üye
   En Çok Okunan Konular   En Çok Cevaplanan Konular Forum Yardım Forum Yardım  Forumu Ara Arama  
YENİ ÖSS NASIL OLACAK

arifd
Konu Sayısı :0
Cevap Sayısı :24

2009-09-03 23:55:05

Alıntıdır...

Öncelikle sınavın adı değişecek: Yeni isimler YGS ve LYS.

1. basamak sınavının adı YGS. Bu sınav Nisanın ilk yarısında yapılacak. Soru sayısı 2005 yılı gibi 180 soru düşünülüyor.

2. basamağın adı LYS. Bu sınavda 5 ayrı test uygulanacak. Her bir test için düşünülen süre 2-2,5 saat. Zaman ise Haziranın ikinci yarısında iki hafta sonu. Bu testler:

1.Matematik-Geometri

2. Fen Bilimleri

3. Edebiyat-Dil Anlatım ve Coğrafya 1

4.Sosyal Bilimler-Coğrafya 2

5. Yabancı Dil

1 ile 3 ilk hafta, 2 ile 4 ikinci hafta yapılacak. Soru sayısı 100-120 düşünülüyor. Böyle olunca her bir ders için soru sayısı mevcut sistemin 4 katı demek. Bu da epey çalışma ve bilgi gerektirecek.

Puan türleri artıyor. Her bir dersin puanı olacak. Tıp için en yüksek ağırlık Kimya ve Biyolojide.

OBP ve AOBP netleşmiş değil. Ünal Yarımağan mevcut durumun korunması gerektiğini düşünüyor. Verdiği örnek Ankara Fen Lisesinin birincisi ile Hakkari Lisesinin birincisi okuldan aynı puanı alıyor.

| 1 |