Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa   onay formu Mail Onaylama  Yeni MesajlarOnay Kodu İste  Yeni MesajlarŞifre Hatırlatma   Yeni konularYeni Eklenen Konular
yeni uye Yeni Üye
   En Çok Okunan Konular   En Çok Cevaplanan Konular Forum Yardım Forum Yardım  Forumu Ara Arama  
Dikkat daginikliligini en aza indirmek

admin
Konu Sayısı :123
Cevap Sayısı :126

2009-03-25 19:46:28

Dikkat daginikligini en aza indirebilmek için neler yapilabilir?

Ögrenciler mutlaka çalisma aliskanliklarini gözden geçirmeliler. Eger kisa süreli örnegin otuz dakika kadar masa basinda kalabiliyorlarsa bu süreyi adim adim kirk bes elli dakikaya çikartmalilar.
Müzikle çalisma gibi aliskanliklari bir an önce birakmalilar. Çünkü gerçek sinavda kimseye müzik dinleme izni verilmiyor!
Deneme sinavlarini z..an tutarak ve gerçege uygun yapmalilar. Deneme sinavini sik sik yarida birakip tuvalete gitmemeliler.
Test çözerken de mutlaka z..an siniri koymalilar. Eger bir Fizik sorusunu çözmek için on dakika z..an harciyorlarsa bu aliskanliklarindan vazgeçmeliler. Çünkü Kpss ’de bu kadar süre bir soruya ayril..ayacak.
Sorulara bu çok uzun ya da çok zor gibi önyargiyla yaklasm..alilar.
Sorulari mutlaka sonuna kadar okumalilar. Bazi adaylarin sorunun t....ini okumadan geçtigini sinavdan sonra da ‘’kolay soruymus, keske hepsini okusaydim’’ diye dert yandiklarina sahit oluyoruz.

Deneme sinavlarinda sorulari kitapçik üzerinde çözmeliler. Akildan islem yapm..alilar.

Sudoku oyn..ak ve bulmaca çözmek gibi egzersizler yapmalilar.

Kendileri ile ilgili gerçekçi olmalilar. Eger performanslarini begenmiyorlarsa bunun nedenini çok iyi arastirmalilar. Ek..liklerinin bilgi noksanligindan mi, az çalismaktan mi yoksa gerçekten dikkat daginikligindan mi oldugunu iyi düsünmeliler.

Sonuç olarak; eger günde iki yüz soru çözüp bu sorularin besi altisi dikkatsizlikten gidiyorsa, bu göze alinabilecek bir orandir. Çünkü tüm Türkiye’de sinava hazirlanan adaylar zaten bu kadar yanlis yapiyor.

Son olarak gerçek sinavda ister istemez ögrencilerin dikkatlerinin doruk noktada oldugunu üniversite adaylari hiçbir z..an unutm..alilar. Sinav sonrasinda ögrenciler daha çok bilgi ek..liginden soruyu çözemediklerini söylerler. Dikkat daginikligi nedeni ile soruyu çözemeyenlerin orani çok daha azdir.

| 1 |