Ana Sayfa
Anasayfa Anasayfa   onay formu Mail Onaylama  Yeni MesajlarOnay Kodu İste  Yeni MesajlarŞifre Hatırlatma   Yeni konularYeni Eklenen Konular
yeni uye Yeni Üye
   En Çok Okunan Konular   En Çok Cevaplanan Konular Forum Yardım Forum Yardım  Forumu Ara Arama  
Atamaların tamamında hata

arifd
Konu Sayısı :0
Cevap Sayısı :24

2009-09-02 16:34:33
adaletsizlik
evet 8000 okul öncesi kararıyla meb diğer branşları (içindwe bewnde dahil) mağdur ediyor mebin yaptığı "8000 biz okul öncesine ayırdık hadi kalan 7000 inide aranızda paylaşın" demekten başka birşey değil.madem 8000 atayacakdın o halde toplamda 15000 değil 20000-30000 atayacaksın gerçekten büyük haksızlık ADALETSİZLİK. ben fizikçiyim anlamadığım yıllarca kayda değer fizikçi atanmıyor ama nedense hala fizikçiye okul öncesi kadar ihtiyaç yok ki(!) bizi atamıyorlar gidip öğretmenliğin en zor bölümünde okuyayım mebte bana kusura bakma size çok ihtiyacımız yok desin.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ARKADAŞLAR SEWSİMİZİ DUYURALIM

arifd

2009-09-02 16:33:54
[):] Bizler fizik öğretmeni adayları olarak dün açıklanan kontenjanlarla hüsrana uğradık.Fizik öğretmenliğine kontenjan ayrılmamış.Bunun mantıklı bir açıklamasını bizler eğitimli gençlik olarak bulamıyoruz.2009kpss sınavı Türkiye 1. fizik öğretmenliği mezunu bir arkadaş olmuştu.Yayınlanan kontenjanlara göre kendiside şuan işsiz.Bakanlığımızın öğretmen olabilmek için açtığı ve bizleri ölçerek elemeye tabi tuttuğu KPSS sınavında 1. olarak bu şartlar altında en iyi olduğunu ispatlayan kişi bile işsiz kalacaksa bu sınavın ne kadar geçerli olduğu tartışılır. Fizik liselerde okutulan bir bilim dalıdır ve güzel ülkemizin kalkınabilmesi için bu bilim dalında çalışmalar yapan bilim adamlarına ve bilim adamlarının hakkıyla yetişebilmesi için fizik öğretmenlerine ihtiyaç vardır.Yapılan kamuoyu yoklamasıyla ülkede bir çok okulda fizik öğretmeni açığının olduğu alenen görülecektir. Yeni eğitim yılına hiç fizik öğretmeni almadan başlamak , liselerde öğretmen bekleyen gençler adına büyük bir talihsizliktir.Ve bu bakanlığımızın acilen düzeltmesi gereken bir ayıbıdır…
Yazan:zeynep 01.09.2009 16:32:29

arifd

2009-09-02 16:32:22

Atamaların tamamında hata
merhaba arkadaşlar, bende öğretmenlik atama başvurusunu duyunca hüsrana uğrayanlardanım. 1998 yılında kimya böülümden bölüm birincisi olarak mezun oldum ve pedagojik formasyon aldım. mezun olmadan bir önceki sene yani 1997 yılında o kadar fazla sayıda öğretmen ataması yapıldı ve o kadar ilgisiz branşlar alındıki tahmin ble edemezsiniz ama ben mezun olduktan sonra sınav konuldu ve o dönemde en fazla 10 tane kümya öğretmeni atandı. ben 11 yıldır hem öğretmen olabilmek için ders çalışıyorum hemde hayatımı devam edebilmek için de özel şirketlerde çalıştım ikisi birlikte çok zor tabiki. Şu an kriz nedeniyle işsizim ve öğretmenlikden başka da şansım yok ben zaten bu mesleği severek de yaparım. şu anda yeni yasa nedeniyle hiç bir sosyal güvencem yok yani hasta olduğum zaman cebimden vermek zorunda kalacaktım bu nedenle yeşil kart almak zorunda kaldım. bir üniversite mezunu için bunun ne kadar zor olduğunu tahmin bile edemezsiniz. umarım MEB bizler için birşeyler yapar. Ayrıca tüm öğretmenlere saygım sonsuz ama çevremde veya televizyonda duyuyorum 30-40 yıldır öğretmenlik yapan bir çok öğretmen var artık bu kadar işsiz üniversite mezunu varken artık emekli olun da bizlere sıra gelsin. hepimiz artık işsizlikten bunaldık ve bir çok arkadaşımızın da artık psikolojik sorunlarının olduğuna inanıyorum
Yazan:sevila 02.09.2009 12:28:16
| 1 |